По-скоро нямаме шанс за редовен кабинет,  още преди изборите беше

...
По-скоро нямаме шанс за редовен кабинет,  още преди изборите беше
Коментари Харесай

Милен Любенов: Няма шанс за редовен кабинет, отиваме на избори

По-скоро нямаме късмет за постоянен кабинет,  още преди изборите беше ясно, че коалиция ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ в ръководството бе невъзможна, те са просто антагонисти. Това каза  за " Фокус " политологът Милен Любенов, в коментар на миналата политическа седмица и за това какво следва оттук-нататък, в предаването " България, Европа и светът на фокус ".

На въпрос има ли късмет да бъде формиран постоянен кабинет, политологът отговори: " По-скоро не, тъй като виждаме, че към този момент цялостен месец мина от осъществяване на изборите и макар началните сигнали, които излъчиха от ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ, че водят разговор, от който може да ес създаде някакъв вид държавно управление, през последните дни тонът мощно се изостри и съгласно мен вероятностите скоро да отидем на шести избори за две години нарастват ".

Според него нещата не се организират по една естествена политическа логичност: " Партията победител, която ще получи първия мандат за сформиране на държавно управление, трябваше да има решение от дълго време, тъй като ние се намираме в тази обстановка към този момент повече от година, откакто държавното управление на Петков беше свалено. Не знам какви упования са имали ГЕРБ за допустимо държавно управление с Политическа партия и Демократична България, само че и преди изборите беше ясно, че една такава коалиция, както и да бе етикетирана, на практика бе невъзможна ".

Според политолога това е по този начин, тъй като това са партии, които са антагонисти: " Политическа партия се сътвори като партия да трансформира модела на ГЕРБ, а някаква смяна не сме видели и по тази причина сме в този тупик ".

Има невъзможни съдружни формули, даже за ГЕРБ. Партията на Борисов има и други варианти са съставяне на държавно управление, съгласно Любенов, в това число и с Движение за права и свободи, само че Борисов е отхвърлил тази опция: " Много ясно го чухме Борисов, че такава коалиция с Движение за права и свободи и Българска социалистическа партия няма да забележим. Те самите се притесняват от електорални вреди ".

Според политолога, картината може да се почисти едвам тогава, когато политическите партии почистят своя образ - освен пред своите гласоподаватели, само че и за гласоподавателите на другите партии.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР